Publicat la: 08.11.2018. 19:20 / 602 views

SE CERE URGENTAREA ÎMPUŞCĂRII MISTREŢILOR. MĂSURI PREVENTIVE DICTATE DE AUTORITĂŢI

Sub ameninţarea pestei porcine în mediul sălbatic, autorităţile cer gestionarilor fondurilor de vânătoare să grăbească activitatea de recoltare a porcilor mistreţi. Pentru judeţul Buzău, efectivul de porci sălbatici aprobat este de aproape 2.500. Până acum, însă, au fost ucişi doar 400 de mistreţi.

porci-mistreti siteDispoziţia de urgentare a operaţiunilor de identificare şi colectare a mistreţilor a fost dată în şedinţa Comitetului Local de Combatere a Bolilor. S-a constatat că, din cota aprobată pentru judeţul Buzău, foarte puţini porci mistreţi au fost vânaţi.

Autorităţile cer recoltarea mai rapidă a mistreţilor de pe fondurile de vânătoare situate la graniţa cu judeţele unde au fost semnalate cazuri de pestă la porcii sălbatici.

Cota aprobată, potrivit legii, dar şi urmare a măsurilor de prevenire a pestei porcine, este de aproape 2.500. Gestionarii fondurilor de vânătoare vor fi notificaţi să grăbească operaţiunile de recoltare a animalelor sălbatice.

De menţionat că, recoltarea mistreţilor, potrivit cotei aprobate, se raportează  la un sezon de vânătoare, perioada actuală de referinţă fiind mai 2018 – mai 2019. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!