Publicat la: 24.04.2019. 18:10 / 991 views

SE CERE RETRAGEREA DECORAŢIEI LUI BOŞCODEALĂ. ARE ORDINUL NAŢIONAL “PENTRU MERIT”, GRAD DE CAVALER

Societatea Timişioara îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să retragă mai multe decoraţii acordate unor oameni politici, printre ei aflându-se şi fostul primar Constantin Boşcodeală. În 2011, edilul-şef al Buzăului a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu.

bosco 1În luna decembrie 2011, Constantin Boşcodeală s-a aflat pe lista mai multor primari decoraţi de preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului i-a conferit edilului-şef de la acea vreme Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

În decretul semnat în urmă cu aproape opt ani se preciza că decoraţiile au fost acordate „în semn de apreciere pentru eforturile depuse în vederea dezvoltării infrastructurii urbane, în interesul comunităţilor care le-au încredinţat, de-a lungul timpului, mai multe mandate de primar”. Constantin Boşcodeală se afla la al patrulea mandat.

În repetate rânduri, Societatea Timişoara a cerut Administraţiei Prezidenţiale retragerea titlurilor pentru aleşii care au fost condamnaţi penal. Pe lista neagră de 17 persoane se află şi fostul primar al Buzăului. Pentru a treia oară în decurs de 7 ani, Societatea Timişioara a făcut zilele trecute o nouă solicitare. Preşedintelui Klaus Iohannis i se cere să anuleze decoraţiile mai multor politicieni, condamnaţi definitiv de instanţele de judecată.

În martie 2016, fostul primar Constantin Boşcodeală a primit o sentinţă de 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere și interzicerea dreptului de a ocupa funcția de primar pe o durată de 5 ani, după o condamnare în dosarul „Gloria”, în care a fost judecat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Între timp, la mai bine de un an de la verdictul dat de magistraţi, a sosit şi motivarea într-un alt proces al fostului edil-şef, în dosarul Orizont, caz în care Constantin Boşcodeală a fost achitat de faptele penale de care a fost acuzat de DNA, pe motiv că acestea s-au prescris. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!