Publicat la: 13.02.2018. 19:15 / 325 views

SE CAUTĂ SOLUŢII PENTRU LICEENII DE LA „EMINESCU”. PRIMARUL VREA UN SEDIU PENTRU TOŢI ELEVII

Colegiul Naţional Mihai Eminescu va beneficia de o finanţare de 6 milioane de euro pentru reparaţii. În perioada în care se va trece la proiectare, reprezentanţii conducerii liceului şi cei ai primăriei vor trebui să găsească soluţii pentru mutarea elevilor şi a profesorilor pentru o perioadă de doi. Primarul Constantin Toma a declarat că se gândeşte la o variantă, însă nu a făcut-o publică. A mărturisit, însă, că şi-ar dori să poată duce toţi elevii şi profesorii într-o singură locaţie.

eminescu cladire 1Starea de degradare a Colegiului Naţional Mihai Eminescu a devenit critică, astfel că primarul Toma s-a implicat personal pentru obţinerea de fonduri pentru reabilitare. Nu mai puţin de 6 milioane de euro vor fi investite în lucrările ce vor fi demarate imediat ce documentaţia va fi gata. Una dintre problemele la care va trebui să se găsească soluţii este sediul  în care vor fi mutaţi elevii, cladire pe care primarul Toma nu a dorit deocamdată să o dezvăluie.

Un lucru este, însă, cert. Primarul Toma şi-ar dori un sediu unic pentru perioada de doi ani, cât vor dura lucrările.

Iniţial, actualul Colegiu „M. Eminescu” a fost înfiinţat ca „şcoală secundară de fete”, în anul 1919, iar primul sediu a fost pe strada Dobrogeanu Gherea (actuala str. Alexandru Marghi­loman), într-o clasă din localul fostei şcoli primare israelite. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>