Publicat la: 12.01.2018. 19:15 / 624 views

SE CAUTĂ LICEU. ELEVII DE LA EMINESCU VOR ÎNVĂŢA ÎN ALT SEDIU

Consilierii locali municipali au aprobat proiectul de reabilitare a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. Este posibil ca lucrările să dureze aproximativ doi ani, perioadă în care cei 1270 de elevi vor trebui să studieze în altă parte. Până în prezent, nu s-a stabilit exact în care locaţii se vor ţine cursurile atunci când clădirea Colegiului va intra în renovare.      

eminescu 2Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” este una dintre unităţile de învăţământ de elită din Buzău şi funcţionează într-o clădire monument istoric, construită în anul 1939.

Din păcate, clădirea a fost afectată de trecerea anilor şi are nevoie de o reabilitare generală.

În luna octombrie a anului trecut, consilierii locali municipali au aprobat proiectul de reabilitare a clădirii Colegiului, iar Primăria a alocat bugetul necesar.

Problema pe care trebuie să o rezolve Inspectoratul Şcolar şi Primăria Buzău constă în faptul că nu se cunoaşte nicio clădire în care să se poată muta cursurile.

Dacă lucrările de reabilitare vor dura doi ani, elevii şi profesorii Colegiului Eminescu vor fi obligaţi să participe la cursuri în mai multe spatii din oraş.

Cele aproximativ 6 milioane de euro necesare pentru renovarea celui de-al doilea liceu ca importanţă din Buzău vor veni de la bugetul de stat, dar şi din cel alocat de Municipalitate. (Corneliu Floriceanu)

 

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>