Publicat la: 07.11.2017. 19:15 / 973 views

SE CAUTĂ FIRME PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNTUL DUAL, PENTRU FORMAREA CLASELOR LA “PROFESIONAL”

Autorităţile din educaţia buzoiană caută firme pentru a forma clasele de învăţământ profesional de anul viitor. O ţintă importantă o reprezintă atragerea de agenţi economici interesaţi să formeze tineri în diverse meserii, pentru ca după calificare să îi angajeze. Practic, se pun bazele planului de şcolarizare pentru învăţământul dual, aflat deja în primul an de aplicare.

concurs sudura 3Inspectoratul Şcolar Judeţean încearcă să creioneze încă de pe acum un plan de şcolarizare pentru învăţământul profesional. În acest context se face un apel către agenţii economici interesaţi să investească mai ales în învăţământul profesional dual.

Până acum au fost trimise peste o sută de informări şi s-au primit deja propuneri din partea mai multor societăţi din domeniul industrial.

Responsabilii din educaţia buzoiană spera ca pentru anul viitor să existe un număr mai mare de tineri care să aleagă clasele de învăţământ dual, unde au posibilitatea să se formeze într-o meserie căutată pe piaţa forţei de muncă. Un rol important îl au şi părinţii.

În primul an de aplicare la Buzău, învăţământul profesional dual se desfăşoară la Liceul Tehnologic  “D. Filipescu” şi la Liceul Tehnologic  “Grigore C. Moisil.” Pe perioada celor trei ani de calificare, elevii primesc burse lunare în valoare de 400 de lei. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!