Publicat la: 21.10.2019. 18:55 / 679 views

SE APROPIE VERDICTUL. TURCII DE LA FABRICA DE PÂINE ÎȘI VOR AFLA PEDEPSELE

Judecata într-un dosar penal cu mare impact la nivelul opiniei publice se apropie de final, la instanța de fond. Cazul afaceriștilor de naționalitate turcă, aflați în spatele unor societăți din domeniul panificației și trimiși în judecată pentru constituire de grup infracțional organizat, evaziune fiscală, delapidare, spălare de bani și alte infracțiuni economice, se află pe rolul Tribunalului Buzău de 4 ani, fiind unul dintre cele mai vechi de la instanța buzoiană. Zilele trecute, au fost programate, în două zile consecutive, ultimele ședințe de judecată, iar instanța a rămas în pronunțare la data de 30.10.2019.

paine galantar  fabrica de paine saci faina

În cazul afaceriștilor turci, magistrații au avut de analizat acuzațiile anchetatorilor privind prejudicierea statului român printr-o serie de presupuse infracțiuni economice. Pe scurt, procurorii au susținut că afaceriștii turci achiziționau grâu, fără acte, îl prelucrau și îl foloseau ca materie primă în brutăria proprie, pentru ca banii negri astfel obținuți să fie folosiți în interes personal. În acest dosar există nouă inculpați, dintre care doar șase sunt de naționalitate turcă, restul fiind angajați ai societăților controlate de cetățenii străini.

Soluția este atent urmărită având în vedere rezonanța acuzațiilor. Trebuie amintit că au existat, la un moment dat, informații care sugerau faptul că banii negri obținuți de afaceriștii turci ar fi fost scoși din țară, cu sacoșa, de conaționali ai acestora.

Ancheta a fost derulată de Biroul Teritorial Buzău al DIICOT. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Buzău, în octombrie 2015. Exista, la acel moment, o presiune privind începerea procesului, dat fiind, pe de o parte, interesul public pentru cauză, dar și nemulțumirile afaceriștilor turci care aveau activitatea blocată din cauza investigațiilor. De altfel, aceștia au și protestat, la un moment dat, în fața Primăriei Buzău, acuzându-l pe procurorul de caz de rea intenție pentru că, prin măsurile luate, blocase activitatea economică a firmelor cu acționariat turcesc.

În acest caz, zilele trecute, au fost programate, în două zile consecutive, ultimele ședințe de judecată, iar instanța a rămas în pronunțare la data de 30.10.2019. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!