Publicat la: 11.10.2019. 18:31 / 1.038 views

SCRIITOAREA INTERZISĂ. ANA BLANDIANA S-A ÎNTÂLNIT CU CITITORII BUZOIENI

Interzisă de trei ori de la publicare de regimul comunist din vremea lui Ceauşescu, Ana Blandiana este considerată o mare personalitate în viaţă a literaturii române. Scriitoarea a fost invitatul special al ediţiei a XXXI a Zilelor Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”, unde a primit Marele Premiu şi trofeul concursului de creaţie. De asemenea, a fost prezentă şi la o întâlnire cu cititorii buzoieni, la sediul actual al Bibliotecii.

blandiana 1 blandiana 3

Scriitoarea Ana Blandiana, o importantă personalitate a literaturii române, a fost în vizită la Buzău.

Invitată de onoare la Zilele Bibliotecii Judeţene „Vasile Voiculescu”, scritoarea a participat la festivitatea de premiere de la casa memorială a marelui scriitor buzoian de la Pârscov.

Aici i-a fost decernat Marele premiu şi trofeul concursului de creaţie, apoi a ajuns în municipiul Buzău, unde s-a întâlnit cu cititori de toate vârstele.

Interzisă de la publicare de trei ori în fostul regim comunist dirijat de Ceauşescu, Ana Blandiana se numără printre cei mai mari poeţi „în viaţă” ai românilor.

Înconjurată la propriu de elevi de gimnaziu şi de liceu, poeta a fost prezentată acestora de scriitorul buzoian Dumitru Ion Dincă, apreciat de Ana Blandiana încă de la începuturile sale în literatură.

În perioada în care a fost interzisă, Ana Blandiana a scris pentru copii: motanul Arpagic devenind un adevărat erou al celor mici în perioada comunismului.

Poeta a debutat în anul 1964 cu volumul „Persoana întâia, plural” iar pe parcursul carierei a primit nenumărate premii naţionale şi internaţionale, fiind publicată în peste 35 de ţări până în prezent.

Ana Blandiana a primit recent „Cununa de aur” la Festivalul Internaţional „Serile de poezie de la Struga”, în Macedonia, un premiu pe care l-a mai primit doar un singur român: Nichita Stănescu în 1982. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!