Publicat la: 17.11.2017. 19:26 / 1.060 views

ŞCOLILE ŞI LICEELE BUZOIENE VOR FI DIGITALIZATE. 25 DE MILIOANE PENTRU BUZĂU, JUDEŢ-PILOT

Toate şcolile şi liceele din judeţul Buzău vor fi dotate cu echipamente IT de ultimă generaţie. Elevii de la clasele V-XII vor avea tablete, iar profesorii vor folosi laptopuri. Sălile de clasă vor avea table inteligente şi videoproiectoare. Digitalizarea educaţiei buzoiene este cea mai mare investiţie făcută în învăţământul buzoian, un proiect de peste 25 de milioane de euro, fonduri europene.

digitallDin primăvara anului viitor, Buzăul va fi singurul judeţ în care toate sălile de clasă de la şcoli şi licee vor avea echipamente IT de ultimă generaţie. Vestea a fost dată de vicepremierul Marcel Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de facebook.

Buzăul a câştigat bătălia pentru finanţare, după o competiţie cu alte 12 judeţe. Cu fonduri europene de peste 25 de milioane de euro vor fi achiziţionate tablete pentru fiecare elev, laptopuri pentru profesori, table inteligente, videoproiectoare şi conexiune wireless în fiecare clasă, precum şi imprimante 3D pentru învăţământul profesional.

Odată cu digitalizarea, metodele clasice de predare vor fi îmbinate cu cele moderne.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în vederea selectării judeţului-pilot, au fost luate în calcul, în faza preliminară, următoarele criterii: număr de elevi cuprins între 45.000-70.000, număr de profesori cuprins între 4.000-5.500 şi asigurarea sustenabilităţii proiectului de către Consiliul judeţean timp de 5 ani după finalizarea implementării. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!