Publicat la: 05.05.2017. 18:04 / 1.087 views

ŞCOLI EXECUTATE SILIT. PENTRU PLATA DOBÂNZILOR PENTRU PROFESORI

Sindicatul buzoian din educaţie a trecut la executarea silită a unor unităţi şcolare pentru a fi recuperate dobânzile pentru profesorii care au câştigat drepturi salariale în instanţă. Este metoda aleasă până când Guvernul va aloca sumele necesare către autorităţile locale. Pe de altă parte, există primării din judeţ care au început să vireze bani la şcoli pentru plata dobânzilor.

gradinitaRestanţele provin în urma unor hotărâri judecătoreşti prin care profesorii au câştigat majorări salariale retroactive de 50%, numai că ei nu au primit şi dobânzile pentru întârzierea acordării acestor drepturi băneşti. Sumele ar fi trebuit achitate de aproape trei ani, însă multe primării nu au dispus de fonduri. Sindicatul Învăţământului Preuniversitar a început să execute silit unele unităţi de învţământ.

Grădiniţa Boboceii din Buzău este una dintre unităţile înştiinţate de un executor judecătoresc. Conducerea a anunţat Primăria şi aşteaptă alocarea sumelor necesare plăţii dobânzilor.

Şi la Şcoala gimnazială nr. 7 a ajuns o somaţie de plată. De-a lungul timpului, responsabilii unităţii de învăţământ au solicitat bani de la Primărie, dar autorităţile nu au avut fondurile necesare, în valoare de 200.000 de lei. Acum, însă, dobânzile au intrat în procedură de executare silită.

Pe de altă parte, sunt şcoli care au primit sumele necesare de la primării. Pentru rezolvarea tuturor situaţiilor se aşteaptă alocări de bani de la Guvern.

Profesorii care au câştigat în instanţă au de recuperat sume consistente, între 4.000 şi 8.000 de lei, în funcţie de vechime. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!