Publicat la: 21.09.2020. 18:52 / 797 views

ȘCOALĂ ȘI GRUPĂ DE GRĂDINIȚĂ, ÎNCHISE! TREI PROFESORI ȘI DOI ELEVI, INFECTAȚI CU COVID

Au apărut primele cazuri de coronavirus în rândul elevilor și profesorilor, după începerea anulul școlar, la nivelul județului Buzău. O grupă de grădiniță din oraș a fost închisă, o școală de la țară intră în scenariul roșu, iar două grupe de elevi de la două licee din municipiu au intrat în izolare la domiciliu pentru două săptămâni. Toate acestea, după depistarea cu COVID a trei cadre didactice și a doi elevi.

gradinita 1 scoala merei 1

Autoritățile au confirmat astăzi primele cazuri de coronavirus înregistrate în mai multe unități de învățământ din judeul Buzău.

După ce una dintre educatoare a fost depistată cu SARS-COV2, preșcolarii de la o grupă mică, formată din 16 copii, de la Grădinița Bobocei din Micro III, au intrat în izolare la domiciliu timp de 14 zile. Aceeași măsură a fost luată și pentru cealaltă educatoare și pentru cele două îngrijitoare de la grupă.

Un alt cadru didactic confirmat cu COVID provine de la Liceul Tehnic, dar nu se impune izolarea elevilor, având în vedere că profesoara infectată nu a fost la liceu săptămâna trecută, fiind în izolare la domiciliu.

Un caz aparte este la Școala Izvoru Dulce din comuna Merei, unde profesoara diagnosticată cu coronavirus a fost la școală doar în prima zi. Clasa la care este diriginte intră automat în izolare, iar conducerea Inspectoratului Școlar a recomandat oportunitatea ca întreaga unitate să intre în scenariul roșu, de învățământ online.

Cei doi elevi depistați cu COVID sunt de la Liceul de Arte și de la Liceul “Al. Marghiloman.” Grupele din care făceau parte cei doi au intrat în izolare la domiciliu, timp de 14 zile.

Între timp, în urma scăderii numărului de cazuri, Direcția de Sănătate Publică a scos din scenariul galben mai multe localități rurale, rămânând cu învățământ hibrid doar școlile din Berca, Gălbinași, Pârscov și Săpoca. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!