ŞCOALA NR. 6, PROPUSĂ PENTRU DESFIINŢARE. SE ANALIZEAZĂ COMASAREA CU ŞCOALA NR. 16

ŞCOALA NR. 6, PROPUSĂ PENTRU DESFIINŢARE. SE ANALIZEAZĂ COMASAREA CU ŞCOALA NR. 16

Fosta Şcoală nr. 6, actuală “Grigore Baştan”, este propusă pentru desfiinţare. Primăria Buzău doreşte comasarea cu Şcoala gimnazială “Ion Creangă”, situată în imediata apropiere. Sindicatul nu este de acord cu o astfel de mutare. Oficialii Inspectoratului Şcolar spun că nu este luată încă o decizie cu privire la soarta unităţii de învăţământ.

scoala 6Temeri justificate pentru colectivul de la Şcoala gimnazială “Grigore Baştan”, după aflarea veştii că Primăria intenţionează să desfiinţeze unitatea, printr-o comasare cu şcoala vecină, “Ion Creangă”.

Ideea comasării vine de la necesitatea reducerii cheltuielilor pentru unităţile de învăţământ cu un colectiv de elevi în scădere de la an la an.

La fosta Şcoală nr. 6 sunt înscrişi peste 400 de copii. Cadrele didactice de la “Grigore Baştan” nu îmbrăţişează ideea comasării.

Pe de altă parte, conducerea unităţii aflate în discuţie pentru desfiinţare susţine că trebuie ţinut cont şi de specificul populaţiei şcolare, în majoritate de etnie romă.

Consecinţele unei comasări trebuie analizate minuţios, spun reprezentanţii sindicatului, care nu sunt de acord cu o astfel de decizie. Se poate ajunge la un abandon şcolar în masă. 

Oficialii Inspectoratului Şcolar spun că, deocamdată, se analizează propunerea Primăriei, urmând să fie luată o decizie după mai multe discuţii cu toţi cei implicaţi.

Politica de comasare de şcoli nu ar fi o noutate în municipiul Buzău. Prima despre care s-a vorbit anul acesta este cea a Liceului Costin Neniţescu cu Grupul Şcolar de Meserii şi Servicii, comasare care ar putea fi pusă în aplicare tot din anul şcolar următor. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Cultura

Ministrul Romașcanu: "Nu sunteți invizibili"

17.01.22 15:30 Ultima modificare 17.01.22 17:19

Ministrul Culturii, senatorul buzoian Lucian Romașcanu, a transmis astăzi un mesaj către artiști, ținând să menționeze câteva dintre punctele realizate până acum, din programul de…