Publicat la: 12.02.2018. 19:28 / 726 views

ŞCOALA DIN SAT VA FI DESFIINŢATĂ. ELEVII DE LA ŞARÂNGA VOR ÎNVĂŢA LA ŞCOALA PIETROASELE

Începe pleiada comasărilor şi a reducerilor de clase din educaţia buzoiană. Prima şcoală pusă pe lista desfiinţării este cea din localitatea Şarânga, comuna Pietroasele. Aici sunt 67 de copii, iar de la anul ei vor merge în altă localitate pentru a învăţa. Este efectul lipsei de finanţare, pe fondul scăderii natalităţii din ultimii ani. Primăria nu va mai putea suporta cheltuielile, astfel că şcoala va fi închisă.

scoala interiorLa Şcoala din satul Şarânga, ai putea avea impresia că unele ore sunt facultative, dacă numeri elevii participanţi. Clasele sunt cu mult sub normativ ori se studiază simultan, situaţie la care s-a ajuns din cauza scăderii natalităţii, dar şi a faptului că mulţi săteni au plecat în străinătate. 67 de elevi învaţă într-o clădire reabilitată de Primărie, cu bani mulţi. Acum, tocmai lipsa de fonduri este motivul pentru care şcoala va fi desfiinţată.

La şedinţa de joi, consilierii comunali din Pietroasele vor fi nevoiţi să aprobe închiderea unităţii de învăţământ din Şarânga, începând cu anul şcolar următor.

Din toamnă, copiii de la Şarânga vor merge la câţiva kilometri distanţă, la şcoala centrală din Pietroasele. Primăria le va asigura transportul. 

Desfiinţarea şcolii de la Șarânga va însemna şi pierderi de posturi. Două cadre didactice nu vor mai avea catedră.

Responsabilii educaţiei buzoiene susţin că problema lipsei de finanţare apare de la un ordin ministerial emis în luna decembrie a anului trecut, act normativ care aduce bătăi de cap directorilor de şcoli.

După închiderea şcolii din Şarânga, spaţiul va fi în continuare administrat de Primăria Pietroasele, iar clădirea va fi în proprietatea Ministerului Educaţiei. Autorităţile locale vor încerca să găsească soluţii pentru a îi da o utilitate imobilului. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>