Publicat la: 29.01.2020. 19:53 / 1.020 views

ŞCOALA CILIBIA, ÎNCHISĂ DIN CAUZA ABSENTEISMULUI. DSP BUZĂU: “MOTIVUL MEDICAL NU SE JUSTIFICĂ!”

Decizie fără precedent în educaţia buzoiană: şcoala din Cilibia a fost închisă, astăzi, pe motiv de… absenteism ridicat. După ce ieri a constatat că, din cei aproape 160 de elevi şi preşcolari din unitate, lipsesc peste 100, directoarea instituţiei de învăţământ a propus Inspectoratului Școlar suspendarea cursurilor până pe data de 3 februarie. 

clasa goalaÎn adresa către autorităţi, şeful unităţii a precizat că absenteismul ridicat ar avea legătură cu îmbolnăvirea în masă a copiilor şi cu existenţa unui caz de gripă de tip A la un elev.  Inspectoratul Şcolar a aprobat cererea.

Nici vorbă de îmbolnăviri în masă, transmit oficialii DSP, care au efectuat o anchetă după ce au aflat, întâmplător, că s-a dispus închiderea Şcolii din Cilibia. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, decizia de suspendare a cursurilor nu este justificată din punct de vedere medical.

Potrivit Legii educaţiei, cursurile pot fi suspendate în situaţii obiective, ca de exemplu: epidemii, intemperii, calamităţi naturale.

Astăzi, la solicitarea conducerii Inspectoratului Şcolar, directoarea Şcolii din Cilibia le-a transmis elevilor să revină la cursuri… începând de mâine. Între timp, s-a făcut şi o dezinfecţie în unitatea de învăţământ. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!