Publicat la: 21.02.2017. 18:17 / 617 views

SCHIMBĂRI LA LICEELE SPECIALE. INTERNATELE ŞI CANTINELE VOR APARŢINE DE INSPECTORATUL ŞCOLAR

Scandalul iscat la DGASPC anul trecut, după ce mai mulţi copii cu deficienţe de auz şi vedere au fost puşi în plasament de urgenţă, ilegal, pentru a le plăti masa şi cazarea la internate, iar părinţii lor au fost căzuţi din drepturi, a determinat reprezentanţii Consiliului Judeţean să ia măsuri. Mai exact, a fost promovat un proiect de hotărâre care prevede ca internatele şi cantinele liceelor speciale să fie trecute în administrarea Inspectoratului Şcolar Buzău. În acest fel, se vor evita situaţiile similare celei de anul trecut.

handicap 3Anul trecut, 67 de copii cu deficienţe de vedere şi auz, care învaţă în două şcoli speciale buzoiene, au fost preluaţi de DGASPC, iar părinţii au fost decăzuţi din drepturi, fără să fie înştiinţaţi de ce a fost luată această măsură, primind doar informări de la Tribunal. La momentul respectiv, s-a motivat că s-a luat această decizie pentru a se justifica cheltuirea unor sume cu cazarea şi masa copiilor. Pentru a se evita astfel de situaţii, reprezentanţii Consiliului Judeţean au promovat un proiect de hotărâre care prevede ca internatele şi cantinele să trecă în subordinea Inspectoratului Şcolar.

Preşedintele Consiliului Judeţean consideră că situaţia era cel puţin inconfortabilă, iar prin aplicarea acestei decizii se va ajunge la o normalitate.

Iniţiatorii proiectului au justificat solicitarea prin faptul că şcolile aparţineau de Inspectoratul Şcolar, iar internatele şi cantinele de DGASPC, fapt ce nu le permitea elevilor veniţi din alte judeţe să beneficieze de serviciile de masă şi cazare. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!