Publicat la: 22.10.2018. 18:17 / 691 views

SCHIMBĂRI LA CENTRU. FĂRĂ MAŞINI ÎN BURICUL TÂRGULUI

Unul dintre proiectele de suflet ale edililor din Primărie este acela de a transforma centrul Buzăului în cel mai frecventat loc de buzoieni, dar şi de oaspeţii oraşului. Există deja câteva variante pentru noua înfăţişare a zonei centrale din jurul Palatului Comunal. În viitorul apropiat, în centru vor avea acces doar pietonii şi bicicliştii.

toma planDupă ce a vizitat mai multe oraşe din ţară şi din afara ei, primarul Toma vrea să schimbe centrul Buzăului.

Voinţă există, banii sunt şi ei şi au fost imaginate şi câteva variante, care propun o nouă înfăţişare pentru zona centrală.

Dintre cele câteva variante propuse de arhitecţi, una ar fi mai aproape de ceea ce ţi-ar dori edilii pentru buzoieni.

Marmura de pe platou va fi scoasă, vor fi amenajate multe spaţii verzi, iar cei ieşiţi la promenadă se vor putea odihni la una dintre terasele de pe Cuza Vodă sau de pe Aleea Trandafirilor.

Dar, cel mai important element al noii arhitecturi a centrului va fi punerea în valoare a apei din Iazul Morii.

Apa din Iazul Morii va asigura o atmosferă răcoroasă în centru şi va putea fi folosită şi la funcţionarea fântânilor arteziene din zonă, dar şi la udarea spaţiilor verzi.

În jurul zonei centrale a oraşului vor mai fi amenajate parcări particulare sau ale Primăriei, care vor putea prelua automobilele celor care vor dori să petreacă o vreme în zona de promenadă. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!