Publicat la: 14.01.2020. 19:42 / 751 views

SCANDALUL BĂNCII DE GENE NU S-A ÎNCHEIAT. MINISTRUL AGRICULTURII, DECLARAŢII SURPRIZĂ

Scandalul demiterii cerce­tătorului Costel Vînătoru din funcţia de director al Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi ­Me­dicinale este departe a se fi încheiat, în ciuda anunţului optimist făcut pe Facebook, cu două zile înainte de Crăciun, de preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal, Cristinel Romanescu. Într-o intervenţie la AgroTV, ministrul Agriculturii a declarat că pune sub semnul întrebării existenţa Băncii de Gene de la Buzău.

daea si vanatoru oros

În luna decembrie, vestea demiterii cerce­tătorului Costel Vînătoru din funcţia de director al Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi ­Me­dicinale a sandalizat opinia publică din Buzău şi nu numai. La momentul respectiv, mai exact pe 23 decembrie, preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal, Cristinel Romanescu, a postat un mesaj pe facebook prin care anunţa că ministrul Agriculturii a revenit asupra deciziei şi cercetătorul Costel Vânătoru va fi renumit în funcţie. Zilele acestea, însă, în cadrul unei intervenţii la AgroTV, ministrul Agriculturii a declarat că pune în continuare sub semnul întrebării existenţa Băncii de Gene de la Buzău şi a şi explicat de ce.

Mai mult decât atât, Oros a declarat că cercetătorul Costel Vânătoru a fost numit director al unei instituţii care nu există decât pe hârtie.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a declarat că va organiza o întâlnire în cadrul căreia va solicita puncte de vedere specialiştilor care să spună dacă banca de gene de la Suceava este suficientă pentru nevoile românilor sau dacă mai este nevoie de una.

Pe 13 decembrie, Directorul Băncii Naţionale de Gene, cercetătorul Costel Vânătoru, a fost demis de Ministrul Agriculturii, în locul său fiind numit Directorul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Adrian Chesnoiu. După 10 zile, timp în care oameni din toată ţara au criticat decizia ministrului agriculturii, acesta a revenit asupra hotărârii iniţiale. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!