Publicat la: 10.01.2020. 19:26 / 2.258 views

SCANDAL PE ÎNGROPAREA CADAVRELOR DE PORCI. ADMINISTRATORII ACUZĂ, PREFECTURA PASEAZĂ

Scandal la aproape o săptămână după ce peste 10 mii de porci au murit într-un incendiu, la o fermă din Stâplu.  Administratorii societăţii acuză autorităţile că nu au luat nicio măsură pentru a ajuta la îngroparea de urgenţă a cadavrelor, pentru înlăturarea unui risc cu potenţial infecţios. Abia astăzi, după mai multe şedinţe de lucru convocate la Prefectură, au început operaţiunile de degajare şi ecarisare a suinelor. 

ferma porci 3 ferma porci 1

Prefectul a fost astăzi la ferma unde a avut loc incendiul. Leonard Dimian susţine că responabilitatea ecarisării cadavrelor este strict a administratorilor societăţii.

Patronii fermei spun că, în ciuda sprijinului cerut, în afara primăriei din localitate şi a DSV, nicio altă instituţie nu i-a ajutat pentru rezolvarea de urgenţă a situaţiei.

În schimb, şeful de la Casa Albă afirmă că Prefectura a intervenit în momentul în care s-a constatat că reprezentanţii fermei ar fi depăşiţi de situaţie.

Întrebat de ce nu a dispus măsura îngropării încă de luni, când a fost informat oficial despre urmările incendiului, prefectul a declarat că nu era o situaţie de urgenţă, neexistând vreun pericol pentru populaţie. Ferma este situată în câmp.

Pe de altă parte, Direcţia Sanitar Veterinară a intervenit cu măsuri de biosecuritate la câteva ore de la stingerea incendiului produs weekend–ul trecut.

Îngroparea cadavrelor pe un teren tot din incinta fermei se face pe cheltuiala administratorilor şi ar putea să dureze chiar şi o săptămână. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!