Publicat la: 12.12.2016. 18:56 / 1.475 views

SCANDAL LA SC PIEŢE, TÂRGURI ŞI OBOARE. CHIRII MAJORATE ŞI OBLIGAŢIA PLĂŢII UNEI GARANŢII

A fost scandal mare, astăzi, la SC Pieţe, Târguri şi Oboare. Zeci de negustori au mers peste director să îi ceară socoteală. Revolta a pornit după ce au aflat că li se va mări chiria şi că trebuie să plătească o garanţie la semnarea noilor contracte. În faţa oamenilor furioşi, şeful de la Pieţe a spus că e loc de negocieri.

tarabagii-1Zeci de vânzători s-au strâns în această dimineaţă în curtea SC Pieţe, Târguri şi Oboare, revoltaţi după ce au aflat de o decizie luată de consiliul de administraţie.

Negustorii au primit notificări prin care au fost anunţaţi că începând din 2017 chiria se va majora cu 3% şi că la semnarea noilor contracte vor fi nevoiţi să plătească o garanţie reprezentând contravaloarea unei chirii lunare.

După ce au stat mai multe minute în curte, comercianţii au intrat în sediul societăţii care administrează pieţele şi i-au cerut explicaţii directorului. Discuţiile au degenerat.precupeata

Negustorii cred că scumpirea chiriei şi impunerea unei garanţii au fost decise cu mult timp înainte, însă nu au fost înştiinţaţi oficial pentru că s-a aşteptat să treacă alegerile.

De cealaltă parte, directorul de la SC Pieţe, Târguri şi Oboare explică faptul că majorarea taxelor este o măsură ce ţine cont de rata inflaţiei.

În privinţa garanţiei percepute de la vânzătorii cu tarabe, administratorii susţin că e una dintre soluţiile preventive pentru a acoperi cheltuielile cu negustorii care nu îşi achită taxele la timp şi care părăsesc tonetele.

După îndelungi şi aprinse discuţii, conducerea de la SC Pieţe, Târguri şi Oboare a cedat în faţa furiei pieţarilor şi le-a comunicat că va convoca un nou consiliu de administraţie pentru a negocia măsurile cu o delegaţie a comercianţilor.

Contractele comercianţilor care au închiriate tonete şi spaţii în Piaţa Centrală urmează să expire luna aceasta. Înţelegerile trebuie reînnoite până la data de 31 decembrie. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!