Publicat la: 08.12.2017. 19:25 / 1.287 views

SĂRBĂTOARE MARE LA PEDAGOGIC. S-AU ÎMPLINIT 179 DE ANI DE LA ÎNFIINŢARE

179 de ani. Atât a trecut de la înfiinţarea Liceului Pedagogic Spiru Haret. Actuali, dar şi foşti profesori, alături de elevi au marcat, astăzi, momentul de o însemnătate deosebită. În timp ce dascălii participau la festivitate în holul liceului, elevii unei clase de-a XII-a aveau o dublă petrecere: pentru ziua liceului şi pentru aniversarea unuia dintre colegii care îşi sărbătorea majoratul.

pedagogic 3Începuturile Şcolii Normale sunt legate de activitatea lui Dionisie Romano ca profesor al Şcolii Naţionale, prima instituţie de învăţământ modern din Buzău. La 179 de ani distanţă, poartă numele de Liceul Pedagogic Spiru Haret, iar dascălii dar şi elevii sunt de aceeaşi calitate ca atunci, numai că modernitatea şi-a pus amprenta. Astăzi, elevii, dascălii şi foşti profesori au sărbătorit împreună ziua liceului.

Festivitatea de sărbătorire a 179 de ani de la înfiinţare a fost una extrem de emoţionantă. A început cu o slujbă religioasă şi a continuat cu alocuţiuni ale foştilor profesori şi elevi.

Cuvintele adresate de foştii elevi dascălilor şi instituţiei care i-au format ca oameni au fost cu adevărat emoţionante.

În timp ce profesorii sărbătoreau în holul liceului, într-o sală de clasă, elevii unui an terminal petreceau şi pentru un coleg ajuns la vârsta majoratului.  

Evenimentele dedicate aniversării s-au încheiat la sala mare a Consiliului Judeţean, cu un spectacol oferit de elevii Liceului Pedagogic. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!