Publicat la: 29.07.2015. 19:22 / 1.728 views

SĂRBĂTOARE CVASI-ANONIMĂ A IMNULUI. DOAR CÎTEVA ZECI DE BUZOIENI PREZENȚI ÎN PIAȚA DACIEI.

imn1Putini buzoieni au tinut sa intoneze imnul de stat, azi dimineata, pe platoul Dacia. La ceremonie au raspuns insa prezent oficialitati ale orasului, reprezentantii guvernului in teritoriu, cadre militare sau oameni politici.
“Deșteaptă-te Române”, imnul național, a fost ascultat de prea puține urechi, azi dimineață, în Piața Daciei. Cîteva zeci de buzoieni au fost totuși prezenți, unii veniți special, alții poposiți din curiozitate, la vederea desfășurărilor de forțe. Manifestarea a început, ca de fiecare dată, cu un serviciu religios, urmat de un program artistic oferit de cîțiva copii. Primele aplauze timide s-au auzit abia cînd fanfara militară a început să intoneze notele culese de Anton Pann.
In public au fost si buzoieni care nu cunoșteau nici titlul Imnului de Stat, dar nici simbilostica versurilor lui Andrei Mureșanu.
Personalitățile buzoiene care au bifat evenimentul au declarat că Imnul Național, cîntec menit să le fie alături românilor în cele mai grele momente ale istoriei “răsună” mai frumos pe timp de pace, deși versurile-i combatante reprezintă o chemare la luptă.
Acordurile imnului “DeȘteaptă-te Române” au răsunat prima dată în Parcul Zăvoi din Rîmnicu Vîlcea, în vara anului 1948. La originea imnului se află poemul “Răsunet” al lui Andrei Mureșanu. Cea mai uzitată teorie îl desemnează pe Anton Pann ca autor al melodiei. “Deșteaptă-te Române” a fost adoptat o dată cu revoluția din 1989 și este legiferat de constituția din 1991. O perioadă, a fost și imnul de stat al Republicii Moldova, pînă în 1994, cînd a fost înlocuit cu “Limba noastră”.

imn 2  imn 5

imn 3  imn 4

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. Catalin spune:

    Aceste sarbatori-„facatura” care in realitate nu au nicio semnificatie pentru foarte multi…

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!