Publicat la: 23.12.2016. 17:50 / 909 views

SĂRATA MONTEORU URCĂ ÎN TOP. LOCALITATEA BUZOIANĂ A OBŢINUT STATUTUL DE STAŢIUNE BALNEOCLIMATERICĂ

Localitatea buzoiană cunoscută din vechime pentru băile ei sărate a făcut încă un pas în topul turismului românesc. După ce a obţinut de curând statutul de staţiune de interes local, iată că, din această lună, Sărata Monteoru este staţiune balneoclimaterică. Este un succes al autorităţilor judeţene şi locale, care vor continua să dezvolte localitatea oentru ca această să devină un obiectiv turistic de nivel naţional.

saratajpgDupă ce a dobândit de curând titulatura de staţiune de interes local, Sărata Monteoru a reuşit să avanseze încă un pas în ierarhia staţiunilor româneşti.

Prin hotărârea de Guvern nr. 926 din 8 decembrie, staţiunea Sărata Monteoru a primit statutul de „staţiune balneoclimaterică”.

Pentru a putea dobândi acest statut, localitatea a trecut printr-o serie de transformări şi de modernizari, puse în practică de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sărata Monteoru. Din această asociaţie fac parte Consiliul Judeţean, Primăria Merei şi Primăria Buzău.

Ca staţiune balneoclimaterică, pentru dezvoltarea localităţii vor putea fi accesate, chiar de anul viitor, mai multe fonduri europene şi guvernamentale.

De curând, staţiunea s-a îmbogăţit cu o sală de sport şi cu un parc de aventură. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!