ȘAPTE CADRE MEDICALE DEPISTATE CU CORONAVIRUS. UN MEDIC, PATRU ASISTENTE, DOUĂ INFIRMIERE

ȘAPTE CADRE MEDICALE DEPISTATE CU CORONAVIRUS. UN MEDIC, PATRU ASISTENTE, DOUĂ INFIRMIERE

În urma testării a 41 de cadre medicale de pe secția Medicină Internă a Spitalului Județean de Urgență Buzău, a rezultat că șapte sunt infectate cu noul coronavirus. Este vorba despre un medic, patru asistente și două infirmiere.

interior spitalPotrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Buzău, Claudiu Damian, este vorba despre un medic, patru asistente și două infirmiere. Toate cele șapte cadre medicale vor fi internate în secția pavilionară Infecțioase.  Medicul depistat este specializat în medicină internă și nefrologie, Imediat a fost demarată o anchetă epidemiologică. Între timp, a fost luată decizia redeschiderii secției Medicină Internă, cu respectarea protocoalelor impuse de asemenea situație.

În perioada imediat următoare, vor fi testate cadrele medicale de pe secția Dializă. Medicul infectat își desfășoară activitatea în această secție, dar, spun reprezentanții spitalului, cel mai probabil a contractat virusul pe secția Medicină Internă, acolo unde o pacientă a fost depistată pozitiv.

În total, au fost testate 41 de cadre medicale, dar deocamdată au sosit rezultatele pentru 38 dintre acestea. (Andrei Solomon)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și