Publicat la: 07.02.2019. 19:20 / 437 views

ŞAPTE AMBULANŢE NOI, ALTE 14 SUNT AŞTEPTATE. RĂMÂNE NEREZOLVATĂ CRIZA DE MEDICI

Noile ambulanţe sosite luna trecută la Buzău au început să fie trimise la intervenţii. Alte 14 autospeciale sunt aşteptate în parcul auto al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Dacă la acest capitol lucrurile se vor îmbunătăţi, nu acelaşi lucru se poate spune despre personalul medical. Este o criză continua de doctori la Ambulanţa Buzău.

salvare 3Şapte autospeciale noi au intrat în dotarea Serviciului Judeţeam de Ambulanţă, graţie unui program cu fonduri europene, derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în colaborare cu Ministerul Sănătăţii. După rezolvarea tuturor formalităţilor, ambulanţele de tip B au fost trimise la solicitări. La Buzău, în primăvară, mai sunt aşteptate alte 14 autospeciale.

Noile ambulanţe sunt dotate cu echipamentul specific intervenţiilor de urgentă şi transportului medical asistat al pacienţilor, fiind prevăzute şi cu camere video.

Din păcate, La capitolul personal medical sunt dificultăţi în continuare. Ambulanţa Buzău poate scoate la concurs un post doar în momentul în care altul este eliberat. Cea mai mare problemă este criza de medici. Se face faţă cu greu solicitărilor zilnice, peste 150 în medie.

În momentul de faţă, după noile achiziţii, parcul auto al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Buzău numără 51 de autospeciale. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>