Publicat la: 04.11.2019. 19:41 / 650 views

SĂNĂTATE LA BORCAN. APICULTORI DIN TOATĂ ŢARA AU PARTICIPAT LA TÂRGUL BUZOIAN

În weekend-ul trecut, în curtea Universităţii Bioterra s-a desfăşurat cea de-a noua ediţie a ediţie a Târgului Apicultorilor Buzoieni. Au venit în oraşul nostru crescători de albine, comercianţi şi producători din toată ţara la întâlnirea anuală din Buzău. Buzoienii şi-au aprovizionat cămările cu soiuri de miere mai rare, dar şi cu derivatele obţinute din dulceaţa sănătoasă produsă de albine.

apicultori 8 apicultori 2

Şi anul acesta au răspuns invitaţiei de a participa la Târgul  Apicultorilor Buzoieni crescători de albine şi producători ori comercianţi de echipamente de resort apicol din mai multe zone ale ţării.

Cel puţin 40-45 de standuri au fost amenajate la Univerităţii Bioterra, în curtea căreia s-a ţinut târgul, pentru al doilea an consecutiv.

Şi chiar dacă nu a fost un an bun pentru stupari, sortimentul de soiuri de miere şi de produse apicole a fost unul bogat, iar preţurile asemănătoare cu cele de anul trecut.

Şi procesatorii caută noi produse naturale pentru a le oferi cumpărătorilor cu asigurarea că sunt mult mai sănătoase decât multe din produsele asemănătoare din comerţ.

Cele două creme de miere şi miere cu 5% cacao, pot înlocui cu succes produsele tartinabile mai puţin sănătoase.

Crescătorii de albine folosesc reţete proprii pentru preparatele pe bază de miere, pe care le-au îmbunătăţit de-a lungul anilor.

Şi anul viitor, la începutul lui noiembrie, buzoienii vor fi aşteptaţi la Târgul Apicultorilor Buzoieni, organizat de Asociaţia Apicultorilor Profesionişti Buzoieni şi Cooperativa Agricolă Apis Mellifera Albina Buzoiană, pentru a-şi înnoi rezervele de miere şi de produse apicole. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!