Publicat la: 28.01.2019. 19:25 / 1.023 views

SAMSARII, SURSA RĂSPÂNDIRII VIRUSULUI? ÎNCĂ TREI FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ

Pesta porcină se extinde cu repeziciune în comuna Vadu Paşii. Alte două focare au fost confirmate, într-o gospodărie şi la o mică exploataţie de porci. Virusul a fost depistat şi în satul Boboc, din comuna Cochirleanca, fiind deja al doilea caz din aceeaşi localitate. Pentru prima dată, autorităţile avansează ipoteza răspândirii pestei porcine de către samsari. Poliţia are o anchetă în desfăşurare.

porci siteNumărul focarelor de pestă porcină în comuna Vadu Paşii a ajuns la cinci. În weekend, două noi cazuri au fost confirmate într-o gospodărie şi la o mini-fermă, ambele din satul de reşedinţă.

Anchetele epidemiologice sunt în desfăşurare, însă autorităţile avansează deja o ipoteză cu privire la sursa răspândirii virusului: samsarii, care ar fi vândut porci în comunitate.    

Şi Poliţia confrimă existenţa unei anchete cu privire la comercializarea ilegală de porci bolnavi de pestă porcină.

În momentul de faţă, la nivelul judeţului Buzău sunt înregistrate 10 focare de pestă porcină africană. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!