Publicat la: 14.04.2020. 18:31 / 662 views

ŞAMPON ŞI PASTĂ DE DINŢI, ÎN LOC DE TESTE COVID. DE CE NU SUNT TESTATI CEI DIN CARANTINA

Tot mai mulţi buzoieni aflaţi în centrele de carantină solicită autorităţilor să li se facă testul de coronavirus. Ei îşi motivează cererea, de teamă că pot avea Covid-19, chiar dacă sunt asimptomatici. DSP Buzău anunţă că, potrivit metodologiei actuale, doar persoanele simptomatice fac analize. În loc de testele solicitate, astăzi, cei din carantină au primit… şampon, pasta de dinţi, detergent şi săpun lichid.

ajutoare ue (2) ajutoare ue

Mai mulţi buzoieni plasaţi în centrele de carantină ne-au semnalat că le este teamă să plece acasă, pentru că nu ştiu dacă au sau nu Covid-19, având în vedere că poţi fi purtător de virus fără avea simptome. De aceea, ei cer să fie testaţi!

“Nu s-a efectuat niciun test de depistare a SARS-CoV2 la intrarea în carantină, nu a venit nimeni să ne întrebe dacă suntem bine până în acest moment. Mi-e teamă că voi fi lăsat să plec fară a fi testat. Simptome nu am, însa am 2 copii mici, părinţi trecuti de 60 ani cu diverse afecţiuni şi o bunică de peste 90 ani, cărora aş putea să le dau virusul şi pe unii poate chiar să-i bag în mormânt”, a declarat un alt bărbat, din carantină, într-un mesaj trimis presei locale.

De cealaltă parte, oficialii Direcţiei de Sănătate Publică precizează că testele pentru cei aflaţi în carantină se fac doar în cazul persoanelor simptomatice.  

În loc de teste de Covid-19, astăzi, potrivit oficialilor Prefecturii, persoanele aflate în centrele de carantină de la nivelul judeţului Buzău au primit câte un pachet care conţine produse de igienă – şampon, periuţe şi pastă de dinţi, detergent, săpun lichid. Produsele au fost distribuite în teritoriu în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate. Printr-o hotărâre de Guvern, pachetele cu produse de igienă vor fi distribuite gradual către persoanele aflate în carantină/ izolare, către centrele de bătrâni şi copii sau către persoanele vulnerabile. Distribuirea produselor către cei aflaţi în carantină s-a realizat de către angajaţi ai Prefecturii, alături de pompieri. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!