Publicat la: 16.05.2017. 17:48 / 1.067 views

SALONUL ANUAL DE ARTĂ. PRIMARUL BUZĂULUI A FOST OASPETELE DE ONOARE AL ARTIŞTILOR PLASTICI

Ca în fiecare an, artiştii plastici profesionişti buzoieni alcătuiesc o expoziţie colectivă pentru iubitorii artelor vizuale din Buzău. Salonul anual al artiştilor plastici, membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Buzău se înscrie în suita de acţiuni dedicate împlinirii a 50 de ani de activitate a filialei. Oaspetele de onoare al salonului a fost primarul Constantin Toma, care s-a declarat a fi un consumator de artă şi un viitor susţinător al artelor vizuale buzoiene.

salon 2Salonul Anual al artiştilor plastici profesionişti din Buzău se înscrie anul acesta în suita de manifestări dedicate sărbătoririi semicentenarului filialei buzoiene a Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Expoziţia este alcătuită din cele mai noi lucrări de pictură, sculptură, grafică şi de arte decorative, semnate de peste 30 de artişti plastici buzoieni.

Proiectele artiştilor plastici buzoieni au, într-adevăr, nevoie şi de susţinerea financiară a autorităţilor locale.

Lucrări de artă, executate în cadrul proiectelor iniţiate de UAPR Buzău de-a lungul anilor, au fost dăruite de artişti primăriei şi înfrumuseţează încăperile din Palatul Comunal.

Vicepreşedintele filialei Buzău, pictorul Gheorghe Ciobanu, a mulţumit buzoienilor pentru dragostea lor faţă de artele vizuale, fără de care artiştii buzoieni nu ar putea exista.

Salonul Anual al artiştilor plastici buzoieni va fi deschis până pe 31 mai, când va fi înlocuit de o expoziţie personală a maestrului Ştefan Pelmuş, un nume de referinţă în pictura românească. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!