Publicat la: 22.09.2017. 18:25 / 1.978 views

S.O.S., AZILUL DE LA VINTILĂ VODĂ! CONSILIUL JUDEŢEAN ÎNCEARCĂ SALVAREA CĂMINULUI

De mai bine de două luni, bătrânii asistaţi şi angajaţii de la Azilul din Vintilă Vodă trăiesc cu teama că aşezământul va fi desfiinţat. Primăria nu mai poate suporta costurile de întreţinere, salariile nu sunt plătite din luna iunie, iar furnizorii ar putea sista serviciile către cămin. Astăzi, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, a fost în vizită la azil pentru a găsi o soluţie împreună cu primarul şi responsabilii centrului.

camin v voda 2De când se vorbeşte despre posibila închidere a azilului, asistaţii nu mai au linişte. Bătrânii se tem că vor fi nevoiţi să părăsească locul în care cineva are grijă de ei, în lipsa unui adăpost alături de rude. Unii dintre ei nici nu ar avea unde să se ducă, în caz că vor fi evacuaţi. Ei speră că se va găsi o soluţie pentru ca azilul să nu fie desfiinţat.

La vizita de azi de la Căminul Vintilă Vodă, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, a discutat cu cei responsabili despre situaţia critică a aşezământului. O salvare de urgenţă ar putea veni de la autorităţile centrale, pentru ca, ulterior, Consiliul Judeţean să preia azilul, pentru a fi administrat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Cei 24 de angajaţi de la cămin, mulţi dintre ei localnici, nu şi-au mai primit salariile de două luni, iar vizita de azi a şefului C.J. le-a dat şi lor ceva speranţe.

În prezent, la azilul din Vintilă Vodă sunt găzduiţi 38 de bătrâni. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!