Publicat la: 10.06.2020. 18:16 / 561 views

S-AU RELUAT TESTELE LA BUZĂU. AU SOSIT 2.000 DE KITURI PENTRU P.C.R.

De astăzi, au fost reluate testele de coronavirus la Buzău. Aproape două săptămâni, nu s-au putut prelucra probe, din cauza epuizării stocurilor de kituri necesare analizelor de laborator.

teste covidIeri după-amiază, la laboratorul P.C.R. din cadrul Direcției de Sănătate Publică, au ajuns 2.000 de kituri, reprezentând un prim lot al noii comenzi date de D.S.P. în urmă cu trei săptămâni.

Astfel, probele prelevate de la persoanele simptomatice sau de la alte categorii de persoane prevăzute de actele emise de Ministerul Sănătății sunt prelucrate din nou în laboratorul de la Buzău.

Odată cu reluarea activității se va putea realiza și testarea în masă a personalului medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență, așa cum stabiliseră autoritățile din sănătate, înainte de epuizarea stocului de kituri.

În perioada în care aparatul Real Time P.C.R. de la D.S.P. Buzău nu a funcționat, probele pentru testele de Covid-19 au fost trimise la București. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!