Publicat la: 04.11.2016. 18:36 / 1.778 views

S-AU DAT PREAVIZELE, POLIŢIŞTII LOCALI ATACĂ ÎN INSTANŢĂ. SE CERE SUSPENDAREA APLICĂRII NOII ORGANIGRAME

300 de poliţişti locali au primit deja preavize din partea Primăriei Buzău. Potrivit înştiinţărilor primite, ei mai pot activa până pe data de 28 noiembrie. Între timp, însă, zeci de poliţişti s-au adresat instanţei. Au cerut suspendarea hotărârii de Consiliu Local prin care s-a adoptat noua organigramă, din care au fost eliminate sute de posturi.  

politisti-locali-in-primarieZilele aceastea, Primăria Buzău a emis preavizele, după ce luna trecută, în Consiliul Local Municipal, a fost aprobată o nouă organigramă unde nu se mai regăsesc peste 300 de poliţişti locali. Potrivit oficialilor din Palatul Comunal, după calculele făcute de funcţionarii de la Resurse Umane, 300 de poliţişti au primit înştiinţări.

Desfacerea contractelor de muncă are la bază raportul Camerei de Conturi prin care auditorii au precizat că, în schema Primăriei, figurează 323 de poliţişti locali angajaţi peste norma impusă de lege. Reprezentanţii municipalităţii se aşteaptă la un val de contestaţii.

Între timp, mai mulţi poliţişti au declanşat deja o acţiune la Tribunalul Buzău. Ei solicită suspendarea hotărârii de Consiliu Local prin care s-a aprobat noua organigramă.

Practic, prin noul demers, scopul final ar fi chiar anularea organigramei în forma adoptată în miniparlamentul local.

Primul termen de judecată pentru acest proces a fost stabilit pentru data de 15 noiembrie. La acţiunea din justiţie s-au raliat 23 de poliţişti locali, însă există semnale că numărul reclamanţilor se va apropia de 200, în urma altor demersuri similare. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!