Publicat la: 09.11.2017. 19:28 / 802 views

S-A SEMNAT NOUL CONTRACT COLECTIV ÎN EDUCAŢIE. PROGRAM DE LUCRU CLAR, ZI LIBERĂ PE 5 OCTOMBRIE

În ultima perioadă, liderii de sindicat au reclamat faptul că, în anumite unităţi de învăţământ, profesorii au fost determinaţi de directori să stea în şcoli înainte sau după orele de predare, pentru a avea un program de lucru de opt ore. Problemele au fost rezolvate prin noul contract colectiv de muncă semnat cu Inspectoratul Şcolar. Noul document mai prevede o modificare: 5 octombrie va fi zi liberă pentru cadrele didactice.

profesor la clasaDupă negocieri purtate timp de două săptămâni, liderii de sindicat şi şefii din educaţia buzoiană au ajuns la un consens şi au semnat contractul colectiv de muncă. Documentul a fost depus, astăzi, la I.T.M., şi conţine două modificări importante. Una se referă la o zi liberă în plus pentru profesori, iar cealaltă clarifică programul de lucru al cadrelor didactice. Au existat situaţii în care anumiţi directori au obligat profesorii să stea în şcoli opt ore, chiar dacă au avut mai puţine ore de predare în faţa elevilor.

Noul contract colectiv de muncă din educaţia buzoiană este valabil pe o perioadă de un an. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!