Publicat la: 24.08.2020. 18:13 / 504 views

S-A REDESCHIS MUZEUL DE LA COLȚI. VIZITATORII, AȘTEPTAȚI CU MULTIPLE SURPRIZE

După ce a trecut printr-un amplu proces de modernizare, Muzeul Chihlimbarului de la Colți s-a redeschis publicului. La evenimentul de inaugurarea ce a avut loc la finele săptămânii trecute, la Colți, au fost prezente autoritățile județene, reprezentanții Muzeului Județean dar și oameni de cultură din întreaga țară.

 muzeu colti 2 muzeu colti 

La Muzeul Chihlimbarului de la Colți, obiecte unice, de o valoare inestimabilă, sunt prezentate vizitatorilor într-un spațiu modern, specific unui muzeu din secolul 21. Clădirea a fost modernizată, dotată cu mobilier specific iar problema grupurilor sanitare insalubre a fost rezolvată. Pe de altă parte, podeaua din incinta spațiului expozițional dar și de pe terasă este una de tip rășină epoxidică, extrem de rară într-un muzeu din cauza costurilor foarte mari.

Colaborarea dintre Muzeul Județean și Consiliul Județean a făcut ca lucrarea să fie gata într-un timp foarte scurt, iar vizitatorii din țară și de peste hotare să se poată bucura de expoziția unică de la Colți.

Pepite de chihlimbar, bijuterii, unelte de extracție și prelucrare a chihlimbarului, toate vor putea fi admirate de către vizitatori într-un concept expozițional nou. Printre surprizele pregătite publicului se numără și vitrina smart, prima de acest fel într-un muzeu românesc.

De asemenea, este deschis un magazin de suveniruri, de unde vizitatorii pot achiziționa amintiri din Buzău – obiecte personalizate cu imagini din colecțiile muzeului, dar și ale unor monumente istorice din județ. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!