Publicat la: 21.04.2017. 18:00 / 2.647 views

S-A REDESCHIS CASA VERGU MĂNĂILĂ. EXPOZIŢIE DE ARTĂ POPULARĂ ŞI OBIECTE BISERICEŞTI

Prima expoziţie după o reabilitare parţială a fost vernisată ieri la Casa Vergu Mănăilă. „Fiii oamenilor mărturisitori ai Fiului Omului” este o expoziţie special concepută pentru această perioadă din preajma Învierii lui Iisus Cristos. În sălile muzeului sunt expuse obiecte reprezentative ale artei populare de pe meleagurile buzoiene, alături de obiecte bisericeşti.

vernisaj verguCasa Vergu Mănăilă, anexă a Muzeului Judeţean, a fost redeschisă oficial ieri, cu prilejul vernisării expoziţiei temporare „Fiii oamenilor mărturisitori ai Fiului Omului”.

Expoziţia, alcătuită din obiecte de artă populară şi din obiecte bisericeşti a fost organizată de Muzeul judeţean în parteneriat cu Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei.

Rodica Tache, muzeograf la Muzeul Judeţean, a conceput expoziţia ca pe o biserică de la ţară.

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a pus la dispoziţia organizatorilor trei veşminte arhiereşti, care i-au aparţinut Înaltpreasfinţitului Epifanie Norocel.

Totodată, au fost expuse icoane şi obiecte de cult de o valoare inestimabilă, dar şi obiecte de mobilier bisericesc aduse de la Răteşti.

Expoziţia de la Casa Vergu Mănăilă va fi deschisă până în data de 20 iunie. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!