Publicat la: 13.12.2019. 19:13 / 931 views

S-A ÎNCHIS ULTIMA FILĂ DIN DOSARUL ”ORIZONT”. INCULPAŢII, OBLIGAŢI LA PLATA UNOR SUME

Curtea de Apel Ploieşti a închis ultima filă din dosarul ”Orizont” în care a fost judecat fostul primar al Buzăului, Constantin Boşcodeală. Completul de judecată a pronunţat o nouă hotărâre, însă în ceea ce priveşte latura penală a menţinut soluţia instanţei de fond, de la Tribunalul Dâmboviţa, constatând intervenirea prescripţiei speciale astfel incat fostul primar nu mai poate fi tras la răspundere penală.

bosco 1Judecătorii Tribunalului Dâmboviţa, prima instanţă sesizată, au constatat că faptele de care erau acuzati inculpaţii Boşcodeală Constantin Octavian, Stana Viorica şi Nicolae Trandafir s-au prescris aşa că au decis încetarea procesului penal. Sentinţa a fost atacată atât de cei trei inculpaţi cât şi de DNA, aşa că procesul s-a mutat la Curtea de Apel Ploieşti, instanţă care a pronunţat hotărârea definitivă.

În dosarul “Orizont” fostul primar al Buzăului, Constantin Boşcodeală, a fost trimis în judecată în primăvara lui 2014 pentru abuz în serviciu. Boşcodeală şi alţi doi inculpaţi, fosta şefă a Cadastrului, Viorica Stana şi fostul director al Staţiunii de Cercetare pentru Legumicultură, Nicolae Trandafir, au fost acuzaţi de abuz în serviciu pentru trecerea unui teren de 33 de hectare în domeniul privat al municipiului Buzău.

 În primăvara anului trecut, judecătorii Tribunalului Dâmboviţa, prima instanţă sesizată, au constatat că faptele de care erau acuzati s-au prescris aşa că au decis încetarea procesului penal. Sentinţa a fost atacată atât de cei trei inculpaţi cât şi de DNA, aşa că procesul s-a mutat la Curtea de Apel Ploieşti, instanţă care, joi a pronunţat hotărârea definitivă.

 Conform sentinţei de pe fond, Boşcodeală şi complicii săi ar trebui să plătească Staţiunii de Cercetare Legumicolă 5,3 milioane de lei, plus dobânzi. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!