Publicat la: 24.07.2017. 18:09 / 511 views

S-A DEZLĂNŢUIT NATURA LA LOPĂTARI. GRINDINA A FĂCUT PRĂPĂD

S-au adunat mii de săteni la serbarea folclorică de la Plaiul Nucului, hotărâţi să petreacă până după lăsarea întunericului. Natura dezlănţuită le-a dat însă planurile peste cap. Dacă evenimentul a debutat la orele prânzului, pe o vreme caniculară, câteva ore mai târziu, nori negri, grei şi ameninţători au împânzit cerul. Minute în şir, precipitaţiile s-au transformat în bucăţi de gheaţă, de dimensiunea unui ou de găină.

piatra lopatari 1A plouat torenţial şi a bătut piatra, duminică după-amiază, la Lopătari. Miile de oameni veniţi să petreacă la sărbătoarea ”Pe Plaiul Nucului” au fugit pentru a se adăposti. Odată ce ploaia s-a oprit, distracţia la evenimentul de la Lopătari a continuat, însă cu un public înjumătăţit. Printre cei prezenţi la festival s-au aflat şi doi deputaţi PSD.

Apa a năvălit pe uliţe, iar pâraiele s-au umflat, producând eroziuni ale malurilor. Drumul comunal care leagă comuna Lopătari de satul Vârteju, înspre lacul Mociaru, a fost distrus pe mai multe porţiuni.

A plouat torenţial în jur de 45-50 de minute, iar apa de pe versanţi s-a scurs pe drum. Din cauza drumului impracticabil, câţiva turişti din zonă au fost nevoiţi să-şi lase maşinile sus şi să coboare la picior, cu grijă, pe marginea puhoiului de ape. O comisie locală evaluează pagubele produse de precipitaţiile de duminică. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!