Publicat la: 14.05.2018. 18:09 / 686 views

RUJEOLA SUPRAAGLOMEREAZĂ SECŢIA CONTAGIOASE. ZECI DE PACIENŢI ÎNGHESUIŢI, ÎN MAJORITATE COPII

La Buzău, epidemia de rujeolă supraaglomerează secţia de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Aproape 50 de pacienţi sunt internaţi în acest moment, în majoritate copii. Minorii sunt însoţiţi şi de câte un părinte. O situaţie de criză, căreia autorităţile din sănătate îi fac faţă cu greu.  

garlasi 1Secţia de Boli Contagioase a Spitalului Judeeţean de Urgenţă a devenit neîncăptătoare în ultima perioadă, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu rujeolă. Zeci de copii au fost internaţi, alături de părinţi, fapt ce a condus la o criză de paturi pe saloanele secţiei. Medicii şi personalul sanitar auxiliar fac faţă cu greu aglomeraţiei, mai ales că s-a depăşit cu mult capacitatea saloanelor. În prezent, la secţia de  Boli Contagioase, sunt internaţi aproape 50 de pacienţi, în majoritate copii.

În aceste condiţii, medicii de la Contagioase sunt nevoiţi să limiteze pe cât posibil internarea buzoienilor cu alte boli. De asemenea, numărul paturilor a fost suplimentat.

Până în prezent, de la declanşarea epidemiei, la Buzău au fost confirmate peste 150 de cazuri de rujeolă. În plus, Direcţia de Sănătate Publică aşteaptă rezultatele pentru aproape 250 de suspiciuni. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!