Publicat la: 30.07.2014. 19:54 / 5.458 views

ROŞIILE CU MOŢ ŞI CARTOFII URIAŞI, SPAIMA BUZOIENILOR. PIEŢELE SUNT PLINE, DAR CUMPĂRĂTORII LE REFUZĂ

De când se ştiu, românii consumă aproape zilnic roşii şi cartofi convinşi fiind că legumele fac bine sănătăţii. În ultima vreme, însă, specialiştii atrag atenţia asupra faptului că tomatele ţuguiate şi cartofii prea mari sunt plini de substanţe periculoase sănătăţii. Din acest motiv, buzoienii încep să le evite, chiar dacă pieţele sunt pline.
cartofi 1Din dorinţa de a obţine recolte record, legumicultorii folosesc în exces substanţe interzise. Aceste substanţe sunt înmagazinate în tomate în special şi fac rău organismului. Specialiştii atrag atenţia în primul rând asupra tomatelor cu moţ sau ţuguiate.
Mai nou, şi cartofii pot fi un pericol pentru consumatori. Tuberculii nu pot ajunge la dimensiuni foarte mari decât în cazul în care primesc în exces substanţe chimice. Potrivit cercetătorilor, cartofii foarte mari provin din import, pentru că legumicultorii români nu au bani pentru tratamente, iar sfatul este să consumăm legume autohtone.
Chiar dacă pieţele din Buzău sunt pline de astfel de legume, o parte dintre cumpărători le evită, tocmai pentru că au aflat că pot fi periculoase.
Specialiştii recomandă buzoienilor să cumpere fructe şi legume autohtone, de la producătorii despre care ştiu în ce condiţii obţin marfa pe care o aduc la piaţă.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!