Publicat la: 11.12.2019. 19:16 / 1.138 views

ROSE, CEL MAI AMPLU PROIECT DIN EDUCAŢIE. CONTRIBUIE LA CREŞTEREA RATEI DE PROMOVARE A BAC-ULUI

ROSE este cel mai amplu proiect din Educaţie, care îşi propune să contribuie la reducerea abandonului şcolar şi să ajute la creşterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat. 11 unităţi de învăţământ din judeţul Buzău sunt prinse în proiectul finanţat de Banca Mondială, iar astăzi a avut loc o întâlnire între coordonatorii proiectului şi profesorii din şcolile în care este implementat.

proiect rosaROSE face parte din Programul Naţional al Ministerului Educaţiei, „Sprijin la bacalaureat, acces la facultate” şi contribuie la atingerea obiectivelor stabilite prin strategia de reducere a părăsirii timpurii a şcolii şi la îmbunătăţirea oportunităţilor de participare în învăţământul terţiar, pentru populaţia României. Astăzi, la Casa Corpului Didactic, a avut loc o întâlnire între coordonatorii proiectului şi profesorii din şcolile în care este implementat.

În cadrul proiectului, din judeţul Buzău s-au calificat în primele două runde, începând cu 2017, 11 licee. Aici, sunt aproximativ 1.000 de elevi beneficiari ai pregătirii suplimentare. Activităţile pedagogice sunt structurate pe profilul liceului, în funcţie de disciplinele de bacalaureat.

Consilierea se realizează prin crearea relaţiei dintre mentor şi membrii echipei din liceele beneficiare de granturi ROSE care se confruntă cu o problemă în implementarea activităţilor pedagogice, relaţie prin care îi ajută să conştientizeze şi să clarifice propriile puncte de vedere şi acţiuni, să descopere şi să decidă modul de abordare a activităţilor propuse în proiect, adecvat pentru atingerea rezultatelor aşteptate. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!