Publicat la: 30.01.2019. 19:15 / 710 views

REVOLTA PRIMARILOR. EDILII NU AU FOST CONSULTAŢI ÎN LEGĂTURĂ CU BUGETUL NAŢIONAL

Primarul municipiului Buzău a luat parte, ca membru în Comitetul Director al Asociaţiei Municipiilor din România, la întâlnirea edililor marilor oraşe cu reprezentanţii Guvernului. Aceştia au solicitat ca toţi banii din impozitul pe venit să rămână în teritoriu. Dacă nu se va ţine cont de solicitările lor, primarii municipiilor, indiferent de culoarea politică, vor protesta in fata Guvernului.      

tomaIeri s-a desfăşurat o întâlnire între Asociaţia Municipiilor din România şi reprezentanţii Guvernului.

De la Buzău a participat primarul Constantin Toma, care este şi membru în Consiliul Director al Asociaţiei.

Primarul crede că strategia folosită de guvernanţi în legătură cu fundamentarea bugetelor locale şi cu diminuarea finanţării municipiilor este menită să-i învrăjbească pe edili.

Capitalele de judeţ asigură peste 70% din Produsul Brut Intern al României şi sunt adevăratele motoare ale economiei.

Diminuarea bugetelor locale înseamnă, implicit, bani mai puţini pentru investiţii, ceea ce reduce drastic dezvoltarea municipiilor.

Interesele economice ale comunităţilor pe care le administrează i-au reunit pe primarii marilor oraşe, indiferent de culoarea politică, în efortul lor comun de a li se îndeplini cerinţele.

Primarul Toma nu exclude posibilitatea izbucnirii unor revolte printre edili, dacă guvernanţii nu vor ţine cont de părerile lor în alcătuirea bugetului naţional pe 2019.

Anul trecut, municipiul Buzău a pierdut mai multe milioane de euro ca urmare a faptului că impozitul pe venit a fost diminuat de la 16 la 10 la sută.

Aşa cum este conceput în prezent bugetul pe anul în curs, primăriile vor avea pierderi şi mai mari,  iar unele dintre cele mai sărace ar putea ajunge în situaţia de a intra în faliment. (Corneliu Floriceanu)

 

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!