Publicat la: 13.02.2018. 19:25 / 763 views

REVOLTA DIRECTORILOR DE ŞCOLI. NU VOR FI BANI PENTRU SALARIILE PROFESORILOR

Tot mai mulţi directori de şcoli din judeţ reclamă că nu vor mai avea bani pentru salariile profesorilor, şi nici pentru pentru personalul auxiliar. Sunt unităţi de învăţământ care vor epuiza banii la jumătatea anului. În ultimele zile, liderii de sindicat din educaţie sunt asaltaţi cu telefoane şi adrese din partea şefilor de unităţi de învăţământ, puşi să semneze pentru un buget insuficient.

ion dobreTelefoanele din partea directorilor de şcoli sunt din ce în ce mai multe primite în atenţia liderilor de sindicat din învăţământul buzoian. Noul sistem de finanţare, doar din banii Ministerului, păstrându-se regula de alocare bugetară în funcţie de costul standard per elev, dă peste cap calculele din contabilitate.

Mai mult, din martie, unităţile şcolare trebuie să asigure şi majorările salariale de 20%, fapt ce va conduce la epuizarea fondurilor mai devreme de lunile de toamnă.

Peste jumătate din şcolile buzoiene nu vor avea bani suficienţi în acest an. Între timp, directorii unităţilor de învăţământ sunt somaţi să semneze proiecţia bugetară, în forma actuală. Unii dintre ei refuză să îşi asume documentul.

În aceste condiţii, se fac primele demersuri către Inspectoratul Școlar, astfel încât problemele de finanţare cu care se confruntă şcolile să ajungă şi la Minister.

Puşi în faţa faptului împlinit, directorii de şcoli au două variante: acolo unde este posibil să dea afară din personalul auxiliar, ori să desfiinţeze clase sau chiar şcoli, aşa cum deja s-a decis în cazul mai multor unităţi din mediul rural buzoian. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!