Publicat la: 21.10.2019. 19:00 / 1.312 views

REUNIUNE MILITARĂ ÎN CRÂNG. MILITARII DIN GARNIZOANĂ S-AU ÎNTÂLNIT CU BUZOIENII

Militarii din Garnizoana Buzău au declanşat seria de activităţi dedicate sărbătoririi Zilei Armatei Române. Ieri, aceştia şi-au dat întâlnire în parcul Crâng cu buzoienii, într-un ambient muzical creat de trei fanfare militare reunite. Trecătorii au văzut o parte din tehnica de luptă a trupelor din garnizoana Buzău şi s-au delectat cu programul artistic, dar şi cu prezentarea unor uniforme militare şi costumaţii de epocă.

  ARMATA IN PARCUL CRANG 1  ARMATA IN PARCUL CRANG 3

Duminica trecută, în Parcul Crâng au debutat activităţile dedicate Zilei Armatei Române, care va fi sărbătorită pe 25 octombrie. Militarii din Garnizoana Buzău le-au pregătit buzoienilor o zi de week-end cu totul deosebită. De la obelisc până la foişor a fost amenajată o expoziţie cu tehnică militară, la care au particiat şi reprezentanţi din structurile judeţene ale Jandarmeriei  şi Poliţiei.

La eveniment a participat şi primarul Constantin Toma, care şi-a îmbogăţit biblioteca cu un nou volum. Ca de obicei, copiii au fost atraşi de exponatele militare şi nu au scăpat prilejul de a se căţăra pe tancuri sau de a atinge armamentul de luptă.

ARMATA IN PARCUL CRANG 4  ARMATA IN PARCUL CRANG 5

Militarii au explicat celor interesaţi cum funcţionează tehnica din dotarea Armatei Române şi în ce fel de misiuni este folosită.

Pe toată perioada desfăşurării activităţilor din Crâng, ambientul sonor a fost întreţinut de muzicile militare reunite de la Garnizoana Buzău, Brigada 1 Mecanizate „Argedava” şi de la Brigada 282 Blindate „Unirea Principatelor”.

La concertul susţinut de muzicile militare s-au alăturat şi elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian”, de la Palatul Copiilor, filiala Berca, dar şi cei de la Ansamblul „Balada” de la Liceul Tehnic.

ARMATA IN PARCUL CRANG 6  ARMATA IN PARCUL CRANG 2

Împreună cu reprezentanţii Municipalităţii, va fi găsită soluţia cea mai bună pentru ca fanfara militară să susţină un concert în Crâng, măcar o dată pe lună.

Pe 25 octombrie, când se sărbătoreşte Ziua Armatei Române, vor fi organizate ceremonii religioase şi militare la Cimitirul Eroilor, de la ora 10, iar de la ora 19 se va desfăşura retragerea cu torţe. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!