Publicat la: 01.09.2017. 18:32 / 900 views

RESPINŞI PE BANDĂ RULANTĂ LA BACALAUREAT. AU PICAT 484 DIN CEI 619 DE CANDIDAŢI

S-a picat pe bandă rulantă la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat. Doar 133, dintre cei 619 candidaţi buzoieni, au reuşit să obţină media de trecere. Astfel, procentul de promovabilitate este de 21,49%. Rezultatele au fost afişate astăzi.

bac4Puţini au fost absolvenţii care au mers la centrele de examen pentru a vedea ce note au obţinut, având în vedere că mediile au apărut pe site-ul oficial al Ministerului cu mult înainte de afişarea lor. După un rezultat peste aşteptări la prima sesiune, Buzăul apare cu un procent cu mult mai mic la sesiunea a doua a examenului maturităţii. Aproape 80% dintre tinerii care s-au prezentat la testări au fost respinşi.

În majoritate, mediile celor promovaţi sunt între 6 şi 7. Doar 133 de candidaţi s-au bucurat după publicarea rezultatelor.

De remarcat şi faptul că de la a doua sesiune au absentat aproape 200 de absolvenţi de liceu. Ei mai pot încerca anul viitor să obţină diploma de bacalaureat.

Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean recunosc faptul că rezultatele sunt ruşinoase, dar că era de aşteptat ca mulţi dintre candidaţi să nu treacă examenul.

Tot astăzi, candidaţii nemulţumiţi de notele primite au avut posibilitatea să depună contestaţii. Rezultatele finale după reevaluarea lucrărilor vor fi afişate pe 6 septembrie. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!