Publicat la: 25.03.2020. 19:19 / 405 views

RESPECTAŢI MĂSURA DE IZOLARE! 74 DE PERSOANE ÎN CARANTINĂ, 3176 ÎN IZOLARE

În prezent, pe raza judetului, 3176 de cetăţeni sunt izolaţi la domiciliu, în timp ce alte 74 de persoane sunt în carantină.  Pentru 12 dintre aceste persoane se încheie azi perioada de cantantină institutionalizată. Echipe formare din poliţişti, jandarmi şi reprezentanţi ai autorităţilor desfăşoară zilele acestea controale, pentru a verifica dacă se respectă măsurile impuse de situaţia pandemică.

carantinati mara 2La data de 25 martie, în judeţul Buzău pentru 3176 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. Alte 74 de persoane se află în carantină, iar pentru 12 dintre aceste persoane se încheie astăzi perioada de carantină instituţionalizată.

Pentru verificarea respectării regimului impus persoanelor aflate în izolare la domiciliu ca măsură de prevenire şi limitare a răspândirii infecţiei cu coronavirus, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Direcţia de Sănătate Publică şi Poliţia Locală efectuează zilnic activităţi de verificare a persoanelor aflate în izolare.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 2021 de persoane aflate în izolare şi au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale cu privire la nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, în valoare totală de 6.000 de lei.

În intervalul orar 22:00-6:00, la nivelul judeţului Buzău au fost constituite filtre pentru verificarea modului de respectare a prevederilor OM nr.2/2020. În urma verificărilor, au fost aplicate 62 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 132.000 de lei.

În cazul unui bărbat aflat într-un centru de carantină, jandarmii buzoieni au întocmit documentele de constatare  pentru infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de carantină, dispuse pentru prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, după ce acesta a fost depistat de dispozitivul de jandarmi încercând să fugă.

A fost interceptat şi reintrodus în cameră de către oamenii legii, fiind luate măsuri suplimentare de supraveghere în zona centrului. Persoana în cauză a fost introdusă în carantină în data de 23.03.2020, ca urmare a constatării nerespectării măsurii de izolare la domiciliu.

Totodată, printr-un apel la 112, a fost sesizat faptul că o persoană internată la Secţia UPU a Spitalului Judeţean Buzău, într-un izolator special destinat persoanelor revenite din străinătate şi care prezintă simptomatologie de coronavirus, a părăsit respectiva locaţie fără a avea aprobarea cadrelor medicale.

Au fost alertate forţele de ordine aflate în serviciu, persoana fiind depistată în scurt timp de o patrulă mixtă poliţist-jandarm. Pe numele persoanei care nu a respectat măsurile dispuse de autorităţi a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”. Direcţia de Sănătate Publică a dispuns introducerea acesteia în carantină instituţionalizată, sub pază asigurată de IJJ Buzău.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!