Publicat la: 27.07.2018. 18:15 / 1.000 views

RER COLECTEAZĂ ŞI DEŞEURI DIN STICLĂ. ESTE VORBA DESPRE STICLE, BORCANE ŞI PAHARE DIN STICLĂ

Societatea de salubritate anunţă că începând cu data de 1 august va demara colectarea separata a ambalajelor din sticla, atat pentru utilizatorii casnici cat si pentru buzoienii care locuiesc la bloc, arondati asociatiilor de proprietari. Este vorba despre sticlele, borcanele si paharele din sticla. De reţinut faptul că geamurile sparte, portelanurile, bibelourile si vesela sunt deseuri menajere şi se gestionează ca atare.

colectare sticlaBuzoienii care au ambalaje din sticlă, cum ar fi sticlele, borcanele si paharele din sticla, au scăpat de o grijă. Începând cu data de 1 august, RER SUD demarează colectarea separata a ambalajelor din sticla, atat pentru utilizatorii casnici cat si pentru buzoienii care locuiesc la bloc, arondati asociatiilor de proprietari.

Pana acum buzoienii puneau ambalajele din sticla in sacul galben, desi acest tip de deseu nu era destinat sacului galben. Platformele vor fi dotate cu o pubela verde, inscriptionata cu mesajul distinct “Depozitare numai ambalaje din sticla”, dar si cu celelalte detalii explicite vizual si textual, despre cum trebuiesc puse in pubela verde ambalajele din sticla, dar si cu atentionarea ca geamurile sparte, portelanurile, bibelourile si vesela sunt deseuri menajere, deci nu sunt destinate pubelei verzi!

Potrivit specialiştilor, odată ajunsă la groapa de gunoi, unei sticle îi sunt necesari aproximativ un milion de ani pentru a se degrada. Sticla este unul dintre puţinele materiale care pot fi reciclate la infinit, fără a-şi pierde din calitate. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!