Publicat la: 22.10.2019. 18:39 / 633 views

RENUNŢĂ LA PROTESTE, AŞTEAPTĂ MOTIVAREA. ÎNCURCATELE IŢE ALE COMASĂRII ŞCOLILOR 6 ŞI 16

Sindicatul şi părinţii au renunţat la protestul programat astăzi, la Primăria Buzău, pentru grăbirea demersurilor de revenire a elevilor în fosta clădire a Şcolii nr. 6. Autorităţile au venit cu o veste surpriză: Şcoala nr. 6 nu a dispărut ca entitate juridică. Între timp, se aşteaptă motivarea sentinţei de suspendare a comasării, pentru a fi pusă în aplicare prin executare silită.

protest scoala nr 6 isj comasare scoala nr 16

După ce ieri câţiva părinţi, profesori şi liderul de sindicat al FEN Buzău au protestat în faţa sediului Inspectoratului Școlar, astăzi era programată o pichetare în faţa Palatului Comunal. De la Primărie, tot ieri, a venit o veste bună: Școala nr 6., în acte, nu a pierdut personalitatea juridică. 

În aceste condiţii, un protest la Primărie ar fi fost inutil. Pe de altă parte, răspunsul din partea autorităţilor dă peste cap toate demersurile făcute pentru angajarea profesorilor de la Şcoala nr. 6, la Şcoala nr. 16.

Astfel, lucrurile se complică şi pot căpăta aspecte penale, pe care sindicaliştii le au în vedere.

În urmă cu două săptăpmâni, instanţa de contencios-administrativ a Curţii de Apel Ploieşti a suspendat toate deciziile care au stat la baza comasării celor două şcoli de pe strada Victoriei, dispunând şi anularea acestora, pe fond. Inspectoratul Școlar a atacat hotărârea judecătorească. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!