Publicat la: 09.03.2017. 18:20 / 1.023 views

RENOVAREA STADIONULUI DE ATLETISM, ÎNCĂ „ÎN PICIOARE”. INIŢIAL, COMPLEXUL TREBUIA REFĂCUT PENTRU CENTRUL DE EXCELENŢĂ

De câţiva ani buni se chinuie municipalitatea să găsească o soluţie pentru a renova stadionul de atletism. De-a lungul timpului, au existat proiecte de reabilitare, dar niciunul nu a fost dus la bun sfârşit. Ultima variantă, care presupunea refacerea complexului prin înfiinţarea unui centru de excelenţă, a picat zilele trecute. Acum, municipalitatea vrea să-l refacă din bani proprii, printr-un program de investiţii.

pista 2Municipalitatea intenţionează să demareze lucrările de reamenajare a stadionului  de atletism de lângă patinoar. Complexul va intra, după spusele edililor, într-un proiect de modernizare graţie unui proiect de investiţii, imediat după ce va fi votat bugetul. Până la începerea lucrărilor, însă, o firmă va trebui plătită din bani publici, pentru a completa un  studiu de fezabilitate. Abia apoi va putea fi modernizat complexul de la Fabrica de Lapte.

Planurile edililor prevăd modernizarea întregii intrări dinspre Ploieşti a Buzăului, inclusiv a complexului sportiv. Reprezentanţii primăriei au consultat şi federaţia de atletism, pentru ca stadionul să poată găzdui competiţii.

Vechea administraţie a primăriei a promis aproape an de an că va găsi soluţii de refacere a complexului sportiv. În 2015, după mai multe încercări de atragere a unor fonduri europene, edilii au promis că vor aloca bani de la buget, măcar pentru refacerea pistei cu zgură. Anul 2016 a adus schimbarea administraţiei şi soluţia modernizării stadionului în baza înfiinţării Centrului de Excelenţă, variantă care între timp a picat. În 2017, stadionul de atletism continuă să arate jalnic. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!