Publicat la: 02.08.2017. 18:12 / 1.213 views

REFUGII ÎMPOTRIVA CANICULEI. PATRU PUNCTE DE PRIM AJUTOR, LA BUZĂU

punct prim ajutorPatru puncte de prim ajutor funcţionează, deja, la Buzău, pe toată perioada caniculei. Refugiile anticaniculă sunt la Palatul Comunal, Piaţa Crâng, Piaţa Centrală şi în Piaţa Dorobanţi. Toate aceste puncte de prim ajutor sunt deservite de asistenţi medicali, beneficiază de aer condiţionat şi sunt dotate cu rezerve de apă rece. De asemenea, cetăţenii pot vizita centrele pentru a-şi măsura tensiunea arterială. În zilele toride, orice farmacie din oraş poate fi folosită ca punct de prim ajutor.

Pentru a fi evitate situaţiile de risc, medicii recomandă tuturor buzoienilor evitarea expunerii la soare, în intervalul 11-18, mai ales persoanelor vârstnice. Cei care sunt nevoiţi să iasă din casă sunt sfătuiţi să  poarte haine din materiale uşoare, culori deschise şi să poarte o pălărie, pentru a fi feriţi de soare. Totodată, se recomandă consumul a cel puţin 2 litri de lichid iar înainte de a pleca de acasă, aplicarea unei creme cu factor de protecţie ridicat

Medicii atrag atenţia că cele mai vulnerabile categorii la temperaturile ridicate sunt vârstnicii şi bolnavii cronic. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!