REFORMĂ ADMINISTRATIVĂ NECESARĂ. ”BUZĂUL ESTE SINGURUL DIN JUDEȚ CARE SE POATE AUTOSUSȚINE”

REFORMĂ ADMINISTRATIVĂ NECESARĂ. ”BUZĂUL ESTE SINGURUL DIN JUDEȚ CARE SE POATE AUTOSUSȚINE”

Asociația Municipiilor din România, al cărui președinte executiv a fost ales primarul Buzăului, Constantin Toma, dorește începerea, cât mai degrabă cu putință, a unei reforme administrative a României.

toma sincronComasarea Unităților Administrative Teritoriale va reduce semnificativ numărul de persoane angajate în sistemul de administrație publică și va produce economii la bugetele locale și la cel național, bani care ar putea fi folosiți pentru mărirea alocațiilor pentru copii și a pensiilor, de exemplu.

Totodată, ar trebui făcut ceva și cu salarizarea personalului și cu cheltuielile statului, la nivel central și local.

Odată cu reforma administrativă ar trebui ca municipiile să beneficieze de autonomie reală, prin descentralizare.

Conform unor publicații, în acest moment doar 10 UAT-uri din țară se pot autosusține.

Printre ele se numără și Municipiul Buzău, singurul din județ care ar putea supraviețui și a se dezvolta chiar, prin forțe proprii,

Asociația Municipiilor din România reprezintă jumătate din populația țării și aproximativ 70% din totalul veniturilor realizate de municipii, pe plan național. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:

2 Comentarii la: “REFORMĂ ADMINISTRATIVĂ NECESARĂ. ”BUZĂUL ESTE SINGURUL DIN JUDEȚ CARE SE POATE AUTOSUSȚINE”

  1. APLAUZE! PRIMUL FALIMENTAR AL BUZAULUI!

  2. De 4 ani Toma promite marea cu sarea adica o mare reforma administrativa si in schimb a angajat in primarie si alte institutii subordonate numai rude si neamuri precum si fosti angajati din firmele sale falimentare. Sa se ocupe de proiecte europene ca se lauda non stop in media ca le face dar rezultatul este zero barat,zero proiecte,zero investitii cu bani europeni, doar vorbe goale, minciuni si grandomanie cand de fapt Buzaul sta prost la toate capitolele.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și