Publicat la: 08.03.2017. 19:24 / 1.075 views

RECUNOŞTINŢĂ DE ZIUA MAMEI. PREŞEDINTELE CJ A MERS ÎN VIZITĂ LA AZILURILE DIN CÂMPENI ŞI NĂENI

De Ziua Internaţională a Femeii, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău a mers în vizită la două dintre aşezămintele pentru bătrâni din judeţ. Aici, prin voia sorţii, dar şi prin activitatea umanitară a părintelui Milea, trăiesc laolaltă mame şi bunici care au rămas singure pe lume. Preşedintele Neagu le-a oferit flori şi toată recunoştinţa de care nu mai au parte, pentru că multe dintre ele nu mai au familie sau au fost uitate de cei pe care i-au adus pe lume.

8 martie batrane 3La aşezămintele din Câmpeni şi din Năeni, ridicate şi administrate de Fundaţia Umanitară Sfântul Sava din Buzău, condusă de părintele Mihail Milea, îşi duc traiul 36 de femei.

Bunici, mame, surori ori soţii rămase singure pe lume sau uitate de familiile lor.

Trăiesc aici împreună şi doar rareori le mai vizitează cineva, oameni buni la suflet care le aduc alimente şi le mai întreabă de sănătate.

De Ziua Femeii, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, a mers în vizită la aşezămintele din Câmpeni şi Năeni.

Preşedintele a intrat în fiecare cămăruţă din cămin, le-a oferit flori şi dulciuri celor 20 de doamne care convieţuiesc la Câmpeni.

Dar, cel mai mult le-a bucurat faptul că au putut  sta de vorbă cu cineva.

Cele 20 de suflete de la Câmpeni primesc nu numai asistenţă socială şi medicală, ci şi asistenţă religioasă.

Femeile mai în putere lucrează şi la grădină, au grijă de animale şi le ajută şi pe cele suferinde, care nu mai pot face efort.

Cea mai mare bucurie pentru cele douăzeci de femei de la Aşezământul pentru Persoane Vârstnice este să primească oaspeţi şi să li se ofere atenţie.

Aşezământul păstorit de părintele Milea prin Fundaţia Sfântul Sava de la Buzău se autogospodăreşte şi din puţinii bani veniţi prin fundaţie ori din sponsorizări sunt cumpărate toate cele necesare. Mălai, făină, zahăr, ulei, orez ori lemne pentru iarnă.

De aceea, orice ajutor venit din partea oamenilor de suflet contribuie substanţial la un trai mai bun al celor 20 de bătrânele care vieţuiesc aici.

După vizita la Câmpeni, delegaţia de la Consiliul Judeţean s-a îndreptat către aşezământul din Năeni, unde îşi petrec bătrâneţile alte 16 doamne din Buzău sau din alte judeţe.

Toate au simţit astăzi,  de 8 Martie, că încă mai există oameni buni  care îşi arată recunoştinţa, preţuirea şi dragostea faţă de ele, care nu mai au pe nimeni altcineva pe lume. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!