Publicat la: 19.11.2019. 18:17 / 729 views

RECTIFICARE NOUĂ PENTRU UPU. A TREIA OPERATĂ ÎN DECURSUL ACESTUI AN

Consiliul Judeţean Buzău a aprobat o nouă rectificare a bugetului alocat proiectului de extindere şi dotare a secţiei UPU-SMURD din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a treia operată în decursul acestuia an. Proiectul beneficiază de o finanţare europeană, însă cea mai mare parte a sumei totale reprezintă cheltuieli neeligibile, pe care Consiliul Judeţean şi-a asumat sarcina de a le suporta din bugetul propriu, împreună cu contribuţia de 2% din valoarea eligibilă.

upu extDin fonduri europene, proiectul beneficiază o finanţare de 6,8 milioane de lei, în timp ce valoarea totală estimată iniţial era de aproape 16,5 milioane de lei. Devizul general iniţial s-a făcut raportat la standardele de cost aprobate la nivelul anului 2010, care erau valabile şi la momentul întocmirii studiului de fezabilitate.

Însă, după finalizarea proiectului, standardele de cost au fost eliminate printr-o hotărâre de guvern adoptată în 2018, astfel că a fost nevoie de o actualizare a proiectului. Între timp, s-a modificat şi legislaţia în construcţii, care prevede o creştere a salariului minim în acest sector, fapt ce a generat şi o serie de alte modificări la nivelul costurilor.

Astfel, o primă actualizare a costurilor proiectului pe care Consiliul Judeţean le va suporta a avut loc în luna martie, ca urmare a creşterii salariului minim în construcţii, urmată de o altă rectificare în luna septembrie, datorată creşterii costurilor de proiectare. Prin urmare, se impunea modificarea devizului general în concordanţă cu noile costuri, iar o hotărâre în acest sens a fost aprobată de consilierii judeţeni.

Valoarea totală a proiectului a crescut astfel de la aproape 16,5 milioane de lei cu TVA, la peste 22,73 de milioane de lei cu TVA, diferenţa urmând să fie alocată din bugetul Consiliului Judeţean. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!